Wisselen van baan; van zorg naar marketing

Jong afgestudeerd in de marketing en communicatie zat Robin nog vol ideeën om te reizen en ontdekken. Eén van de redenen dat ze eerst werkervaring op is gaan doen in de zorg. Alleen na verloop van tijd, begon ze de creativiteit van marketing te missen…

Waar begin je bij het wisselen van baan?

De werkgever vinden waar je de kans krijgt om je passie verder op te pakken en te ontwikkelen, daar kun je hulp bij gebruiken. Als je de keus maakt, wil je deze weloverwogen genomen hebben en zo goed als mogelijk weten wat je kunt verwachten bij de nieuwe werkgever. Daarom heeft Robin bij Attract Professionals aangeklopt. En met succes: Julian wist dé werkgever voor haar!

Hoe heb je jouw reis naar je nieuwe baan ervaren?

“Ik kwam in contact met Julian van Attract Professionals. Ik ben heel erg fijn geholpen! Er is echt geluisterd naar waar ik naar op zoek was. Er is voor mijn gevoel de tijd genomen, om voor mij te zoeken naar een passende baan. Julian wilde ook persoonlijk dingen weten, waardoor ik het gevoel had dat ze ook kijken naar wie is de persoon. Het was niet alleen oppervlakkig contact, waarbij het puur gaat over zo snel mogelijk maar iets vinden. Ik werd geregeld gebeld om te kijken hoe het gaat met mij en of ik vragen had. Zelfs nadat ik aan een baan ben geholpen, bleef er contact wat ik persoonlijk heel leuk en fijn vind. Vragen als hoe deze nieuwe functie bevalt en hoe het met mij als persoon gaat; dit persoonlijke contact heb ik als zeer fijn ervaren.”

En de zorg?

Als marketingcoördinator bij luchtfriltatie specialist Camfil, helpt Robin mee aan het verbeteren van de binnen luchtkwaliteit in kantoren, scholen en ziekenhuizen. Daarmee blijft ze toch maar mooi een goede bijdrage leveren aan de zorg!

Overweeg jij te wisselen van baan? Neem contact met ons op voor een zorgvuldige begeleiding. Wij denken met jou en zullen jou eerlijk adviseren of het tijd is om te wisselen, of bespreken als we zien dat er nog mogelijkheden binnen je functie liggen. Denken wij dé passende functie te hebben? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor een soepele overgang naar jouw nieuwe uitdaging! 

De persoonlijke benadering, het fijne contact tijdens de zoektocht én erna. Dat is wat Attract onderscheidt."

Robin Heitköning

Wisselen van baan

Wij helpen je op weg!

01

Redenen om van baan te wisselen

Veelvoorkomende tekenen zijn gebrek aan interesse, motivatie en geen energie meer krijgen. Maar ook belangrijk om te overwegen is: onderwaardering, contact met collega's of leidinggevenden, je salaris. Wanneer je al enige tijd merkt dat je niet meer op je plek zit, is het goed om te overwegen van baan te wisselen. Dit kan je meer energie en werkplezier opleveren. En wat mooi meegenomen is bij het wisselen van baan: nieuwe mensen leren kennen, een leuker of uitdagender takenpakket en/of fijne werkomgeving!
02

Tijd om van baan te wisselen

In het verleden was dit niet altijd vanzelfsprekend, maar dat is veranderd. Onder andere door het grote aanbod van vacatures is er de laatste jaren een flinke toename van mensen die wisselen. Goede redenen die doorslaggevend zijn om van baan te wisselen zijn een beter salaris, werkuren die beter aansluiten bij jouw werk-privé balans, ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden, vrije dagen en reistijd.
03

Waar moet je op letten als je van baan veranderd

Er zijn belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan je opzegtermijn, een concurrentiebeding of resterende vakantiedagen. Ook hier sommen wij weer een aantal punten voor je op om rekening mee te houden: concurrentiebeding, opzegtermijn, ontslagbrief, vakantiedagen bij ontslag, arbeidsvoorwaarden. pensioenregeling, (collectieve) zorgverzekering, toeslagen van de belastingdienst. - (Lease) auto van de zaak

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Uiteraard mag je ons ook bellen, mailen of app'en.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.